Menu Close

BUBAMARE – Mlađa jaslička skupina

podgora1

U mlađu jasličku skupinu Bubamare, ukupno je upisano 12 djece od 1 do 3 godine. Program izvode odgojiteljice: Ana Pospiš i Kristina Obadić.

Mi smo skupina koja je tek započela istraživati svijet oko sebe, svim svojim osjetilima i u tome nam puno pomažu naše tete koje svojom kreativnošću i nježnošću stvaraju sigurno ozračje u kojemu imamo priliku ostvarivati interakcije s prostorom, materijalima, drugom djecom i odraslima. Stvaramo organizacijske uvjete kojima djeci omogućujemo istraživanje i stjecanje različitih iskustava i znanja te potičemo samostalno otkrivanje, razmišljanje i rješavanje problema.

VRAPČIĆI – Starija vrtićka skupina

podgora3

U stariju mješovitu skupinu Vrapčići, ukupno je upisano 20 djece od 4 do 7 godine. Program izvode odgojiteljice: Marija Škrnjug i Josipa Siketić.

Odgojno – obrazovni rad u našoj skupini temelji se na tematskom planiranju uz mogućnost samostalnog izbora različitih materijalnih poticaja. Osiguravamo pravo djeteta na jednakost šansi i uživanje jednakih prava za sve, trudeći se povećati kvalitetu odnosa, suradnje i tolerancije. Pozornost posvećujemo stvaranju inkluzivnog okruženja u kojemu se prepoznaje i prihvaća osobnost svakog djeteta kao i svaki oblik različitosti, kako djeteta, tako i njegove obitelji. Osnažujemo inicijativu djece, cijenimo ju i uzimamo u obzir kao osnovu promišljanja različitih segmenata odgojno-obrazovnog procesa i na taj način potičemo aktivno sudjelovanje i suodlučivanje djeteta, odnosno življenje demokracije. Tijekom dana nastojimo što više boraviti na svježem zraku uz odlazak u šetnje okolicom vrtića. Naše tete Marija i Josipa potiču rast naših krila te nas svojim znanjem pripremaju za naš let u školski svijet.

Radno vrijeme je radnim danom od 6 -17 sati s organiziranim jutarnjim i popodnevnim dežurstvom.

Rad u skupinama temelji se na tematskom planiranju odgojno – obrazovnog rada, aktivnostima koje djeca samostalno odabiru, te samostalnom izboru različitih materijalnih poticaja. Tijekom dana nastojimo čim više boraviti na svježem zraku, te odlazimo u šetnje okolicom vrtića ili na vrtičkom igralištu provodimo različite aktivnosti.

Vrtički program bogatimo i različitim umjetničkim sadržajima nudeći predstave zabavnog i edukativnog karaktera. Osim redovitog desetosatnog programa u vrtiću se provode i kraći program engleskog jezika, dva puta tjedno, a vodi ga odgojiteljica Petra Herceg, te sportski program ,također dva puta tjedno, koji vodi odgojiteljica Ana Pospiš.

D.V. “MALI KAJ” PODRUŽNICA PODGORA