Menu Close

Dječji vrtić Mali Kaj u Brdovcu djeluje na adresi Ulica Braće Bukovine 1a, Prigorje Brdovečko, u neposrednoj blizini grada Zaprešića u Zagrebačkoj županiji. Objekt je samostojeća prizemnica sa oko 320 četvornih metara unutarnjeg i 1100 četvornih metara vanjskog prostora. Vanjski prostor obuhvaća dječje igralište te parkirni prostor.

Redoviti program izvodi se u 5 odgojnih skupina, organizirane po manjim centrima tako da djeci omogućavaju slobodu kretanja, kreativno rješavanje problema te neometanost pri izvođenju aktivnosti. Od dodatnih programa provodimo: Program predškole, Program ranog učenja Engleskoga jezika te Sportski program. Radno vrijeme za prijem, boravak i otpust djece je od 06:00 do 17:00 sati, dok je redovno radno vrijeme vrtića od 06:00 do 19:00 od ponedjeljka do petka.

PAHULJICE I MALCI – mlađe jasličke skupine

IMG_9747

Pahuljice su naša najmlađa jaslička skupina koju izvode odgojiteljice Ida Nikić i Marta Vlainić Mažar

U skupini Malci, koju vode odgojiteljice Matea Zbukvić i Sara Knežević, nalaze se nešto starija jaslička djeca u dobi od 1,5 do 2,5 godine.

Ugodna i opuštajuća radna atmosfera, pjesmice, recitacije i ples, olakšavaju adaptaciju u skupini.
Različitim aktivnostima istražujemo okolinu svim svojim osjetilima, razvijamo sposobnost izražavanja pozitivnih i negativnih emocija te potičemo međusobnu komunikaciju.

IMG_9726

ISTRAŽIVAČI – Starija jaslička skupina

IMG_9799

U stariju jasličku skupinu Istraživači upisana su djeca od 2 do 3 godine. Program izvode odgojiteljice Petra Miličić i Ana Marija Mateljić.

Veliku pozornost usmjeravamo na životno-praktične i radne aktivnosti kao što su samostalno odijevanje, obuvanje papučica, pranje zubića, brisanje nosa, pranje ruku i samostalnost prilikom obroka. Kod djece uspješno izvršavanje aktivnosti izaziva izuzetno veliki ponos, zadovoljstvo i sreću te ih se na taj način motivira na daljnju suradnju.

KREATIVCI – Mlađa vrtićka skupina

admin-ajax

U mlađu vrtćku skupinu Kreativci upisana su djeca od 3 do 5 godina. Program izvode odgojiteljice Marianne Busija i Ivana Leljak.

Materijali koje nudimo na policama sastoje se od kombinacije didaktičkih igračaka i pedagoški neoblikovanog materijala te su pomno birani kako bi djecu potaknuli na promišljanje, konstruiranje, istraživanje i stjecanje novih znanja. Naša dob ključna je u prepoznavanju djece s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (djece s teškoćama i darovite djece).

RADOZNALCI – Starija vrtićka skupina

IMG_9833

U stariju vrtćku skupinu Radoznalci upisana su djeca od 6 do 7 godina. Program izvode odgojiteljice Jelena Vdović i Sanja Tomac.

Cilj programa ove odgojne skupine je osigurati uvjete u kojima će djeca razviti svoje potencijale do najviše razine, zadovoljiti interese i potrebe te time steći spoznaje, vještine, navike i kompetencije koje će im omogućiti uspješnu prilagodbu pri prijelazu iz vrtićkog u školsko okruženje.

D.V. “MALI KAJ” PODRUŽNICA BRDOVEC