Menu Close

Dječji vrtić Mali Kaj, objekt Krapina, nalazi se na adresi Ivana Gorana Kovačića 13. Redoviti program u trajanju od 10 sati, provodi se u unutarnjem, gornjem dijelu vrtića veličine 280 m2 u 3 odgojne skupine, strukturirane tako da su centri aktivnosti jasno prepoznatljivi te fizički ili smisleno međusobno odvojeni. Prostor je bogat materijalima koji pozivaju dijete na igru i manipulaciju njima, pri čemu vodimo računa o njihovoj kvaliteti (smislenost s obzirom na njihovu edukativnu i razvojnu funkciju) i lakoj dostupnosti djetetu.Vanjski prostor obuhvaća dječje igralište (betonirani i travnati teren oko vrtića te pripadajuće sprave za igru). Od dodatnih programa provodimo: Program predškole, Program ranog učenja Engleskoga jezika te Sportski program. Redovno radno vrijeme vrtića je od 05:30 do 16:00 sati. Ulaskom vrtića u EU projekt, redovno radno vrijeme je produljeno za 4 sata, pa je tako produljeno radno vrijeme vrtića od 16:00 do 20:00 sati, od ponedjeljka do petka

ŽABICE – Mlađa jaslička skupina

krapina3 (3)

U mlađu jasličku skupinu Žabice upisana su djeca od 1 do 2 godine. Program izvode odgojiteljice: Monika Cigrovski i Karolina Tušek.

Potaknuti prirodnom potrebom malog djeteta za istraživanjem i učenjem svim osjetilima trudimo se svakodnevno nuditi djeci različite materijale i poticaje u sigurnim uvjetima sobe dnevnog boravka, predsoblja ili terase. S obzirom na dob, kratkotrajnu pažnju i razvojne potrebe djece kontinuirano nadograđujemo materijalno okruženje i osmišljavamo poticaje te uvodimo nove materijale i sredstava u odgojno-obrazovni proces. Planiranim aktivnostima želimo poticati kod djece opažanje vanjskog svijeta svim osjetilima te razviti pozitivan odnos prema različitim materijalima.

Ribice – Mlađa vrtićka skupina

IMG_9568

U mlađu vrtićku skupinu Ribice upisana su djeca od 2 do 4 godine. Program izvode odgojiteljice: Mateja Martinić i Jelena Grabar.

Potičemo djecu na likovno izražavanje različitim materijalima i tehnikama (otisci temperom sa spužvicama, slikanje prstima po papiru); na svakodnevno taktilno istraživanje prilikom kojeg djeca imaju prilike dodirom istražiti različite materijale (glatke, hrapave, dlakave, pernate, udubljene); istražujemo i imenujemo okuse, mirise i teksture prilikom obroka; potičemo djecu na isprobavanje novih namirnica i usvajanje navika zdrave i raznolike prehrane od najranijih dana. Bogatom ponudom prirodnih i pedagoški neoblikovanih materijala te njihovim sortiranjem i izlaganjem da budu djeci lako dostupni, zadovoljavamo prirodnu potrebu malog djeteta za otkrivanjem novog i nepoznatog.

Sovice – Starija vrtićka skupina 

IMG_7041

U stariju vrtićku skupinu Sovice upisana su djeca od 5 do 7 godina. Program izvode odgojiteljice Diana Hohnjec i Iva Vidović.

Mi smo zaista mali radoznalci željni novih znanja i spoznaja pa tijekom cijele godine radimo na pripremi za polazak u školu, upoznajemo se sa svijetom oko sebe, na zadovoljavanju svih djetetovih potreba, a posebno njegovih potreba za sigurnošću, pripadnošću, ljubavlju, samopoštovanjem i poštovanjem drugih osoba te potrebe za samoostvarenjem osobnih potencijala. Često volimo doći u posjetu i pogledati što se radi u ustanovama oko nas, a volimo i sudjelovati u raznim događanjima u gradu.

D.V. “MALI KAJ” PODRUŽNICA BRDOVEC